22. Bilimkurgu Öykü Yarışması'nın kazananı belli oldu

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından 22'ncisi düzenlenen Bilimkurgu Öykü Yarışması'nda kazananlar açıklandı. Yarışmanın birincisi 'Deri' adlı öyküsüyle Şehriban Genç oldu.

22. Bilimkurgu Öykü Yarışması’nda ödül kazanan yapıtlar belli oldu. 274 öykünün katıldığı yarışmada on öykü ön elemeyi geçerek finale kaldı.

Asiye Bendon, Cem Kılıçarslan, Ekin Açıkgöz, Kadir Yiğit Us, Koray Özer, Seda Uyanık, Sedef Özkan ve Tevfik Uyar’dan oluşan seçici kurulun değerlendirmesiyle birincilik ödülü “Deri” adlı öyküsüyle Şehriban Genç’e değer görüldü. Genç öyküsünde bir adamın ölen karısının yerini alan androidin trajik hikâyesine odaklanıyor. Yarışmanın ikincisi “Nemesis” adlı öyküsüyle Nur İpek Önder Mert oldu. Yazar öyküsünde ekolojik bir dizi felaket sonrası dünyanın yaşanmaz hale geldiği gelecekte bir grup insanın hayata kalma mücadelesini anlatıyor.

Üçüncülük ödülünü ise “Bakışlarımdan Bellidir” adlı öyküsüyle Meryem Demirli kazandı. Öyküde genç bir kadının patriarkal bir aileye gelin olmak üzereyken başına gelenler konu ediniyor.

Öykülere şuradan ulaşılabilir.

edebiyat öykü yarışma türkiye bilişim bilimkurgu